Ar Origo.hu cikke szerint:

“A Microsoft ingyenessé tette az Office irodai alkalmazást mobileszközökön nem sokkal azt követően, hogy a Dropboxban is elérhető lett a dokumentumok szerkesztése és tárolása.

Változtatott eddigi stratégiáján a Microsoft, és az irodai alkalmazását ingyenesen elérhetővé tette iOS-alapú és androidos mobileszközökön is. Mától kezdve nincs szükség Office 365 előfizetésre ahhoz, hogy a Word, Excel és Powerpoint fájlait szerkesszük és tároljuk táblagépeinket és okostelefonunkon.

A meglepő lépés nem sokkal azután látott napvilágot, hogy a Microsoft feladta OneDrive felhő tárhelyének felfuttatását, és inkább szerződést kötött a konkurenciával, a Dropbox-szal. Ennek értelmében a felhasználók a Dropboxba is feltölthetik, majd az alkalmazáson belül szerkeszthetik az Office dokumentumait, ahogy az Office appból is elérhetőek a Dropboxba feltöltött fájlok. Így bárhol, bármelyik eszközön tudjuk folytatni a már megkezdett munkát.

A Dropbox azon is dolgozik, hogy webes felületén is elérhetőek legyenek az irodai alkalmazás funkciói, az app pedig megjelenik a Windows Phone telefonokon is.

iOS-alapú és androidos táblagépen és okostelefonon is ingyenessé vált az Office app
Forrás: Microsoft

A stratégiaváltás keretében mától letölthető az új Office app  az Apple Store-ból, melyen keresztül a Dropboxba tölthetjük fel fájlainkat, és ott szerkeszthetjük őket, anélkül, hogy egy forintot is fizetnénk ezért a Microsoftnak. A Google Play appboltjába csak később kerül be az új alkalmazás, a fejlesztésén még dolgoznak a redmondi vállalat szakemberei.

“Az eddig webes felületen elért felhasználói élményt szerettük volna átültetni mobilalkalmazásba, hogy ügyfeleink minden általuk használt készüléken eredményesen tudjanak dolgozni” – mondta Michael Atalla, a Microsoft marketing vezetője a Verge -nek.

Az app csak magánszemélyek számára lesz ingyenes, az üzleti ügyfeleknek továbbra is szüksége lesz Office 365 előfizetésre, hogy a OneDrive és a Dropbox tárában elmentett dokumentumokat szerkeszteni tudják. Ahogy az előfizetéssel továbbra is plusz funkciók érhetőek el.”

forrás: www.origo.hu
http://www.origo.hu/techbazis/20141106-ingyenes-lett-az-office-irodai-app-mobilon-tableten.html